Alina PavelAlina PavelAlina PavelAlina Pavel
  • Despre ce este vorba aici?
  • Relația de cuplu
  • Relația cu copiii
  • Alte relații
  • Așa ajungi la mine

Când nimic nu mearge bine

decembrie 12, 2016No commentsAlina Pavel

Astăzi îți voi spune povestea Dariei, prietena Mariei.

Daria este o tipă tare faină. Mariei îi place mult de ea, căci are un umor sănătos și că îi arată mereu partea plină a paharului.

Daria nu are o relație de cuplu deocamdată deși își dorește mult să aibă una.

Daria a rămas fără job și, deși își dorește mult să-și găsească unul nu prea i-a reușit până acum.

Cu toate astea a rămas o tipă veselă și plină de umor.

Ieri, Daria a venit la Maria și stăteau de vorbă la un ceai.

-Ce mai faci tu, Daria? a întrebat Maria. Că n-am mai stat prea mult de vorbă în ultima vreme.

Daria a lăsat privirea în jos și s-a uitat în cana ei de ceai. A simțit cum lichidul gălbui din interior îi încălzește palmele. Dar nimic altceva nu-i încălzea sufletul. Își simțea sufletul zbuciumat ca o fâlfâire de aripi ale unei păsări care se zbate să scape de curent de aer care o trage în jos și se chinuie să ajungă pe un curent de aer care să o ducă în sus. În înaltul cerului.

-Nu știu ce să mai fac, a zis Daria cu voce scăzută. Am senzația că nimic în viața mea nu merge bine. Am senzația că nimic nu e sigur și că sunt pe nisipuri mișcătoare. Am făcut tot ceea ce mi-au zis cei din jurul meu să fac: m-am dus la interviuri, am trimis CV-uri. Nimic.

Maria s-a uitat atentă la prietena ei, întristată să o vadă așa. Parcă nu era ea. Parcă toată veselia și umorul ei se scurseseră în cana de ceai la care avea privirea fixată. Și ceea ce rămăsese era doar tristețe și deznădejde.

-Văd că ești tare necăjită azi, i-a zis Maria. Pot înțelege asta. Dar, din păcate, nu știu să-ți spun ce să faci. Că n-am fost niciodată în pielea ta. Dacă aș fi fost, aș fi știut și eu să zic glume bune, așa ca tine, încercă să-o facă Maria pe prietena ei să zâmbească.

Daria a zâmbit ușor și a simțit o ușoară căldură în piept. Simțea că prietena ei o înțelege și e alături de ea. Măcar să o asculte.

-Dar ce ai zis mai devreme mi-a amintit de ceea ce mi s-a întâmplat acum vreo 2 săptămâni, când am fost cu copiii din clasa a III-a într-o excursie la grădina zoologică.

Înainte de acea excursie, mă tot plângeam cât de gălăgioși sunt elevii de la V-a, unde sunt eu dirigintă. Când mergeam în pauze la ei, era o hărmălaie de nu te înțelegeai om cu persoană, vorba aia. Unii se jucau pe telefoane cu sonorul dat la maxim, alții ascultau muzică, alții țipau ca să se poată auzi în tot acel haos și tot așa.

Eu, când veneam în clasă trebuia, mai întâi, să trec la fiecare grup, să le arăt că sunt acolo, ca să înceteze haosul și să mă pot face auzită. Pe de o parte, era obositor să fac asta de fiecare dată și, pe de altă parte, mai primeam și observații de la colegi, în cancelarie, că la clasa a V-a e cea mai mare gălăgie din toată școala.

Dar în excursie cu cei de-a III-a, am zis că o iau razna. Când am plecat cu autocarul de la școală, am zis că-l dărâmă: alergau de la un scaun la altul, unii se jucau pe telefoane cu volumul tare, alții se jucau cu mașinuțe, fetițele se certau pe diverse teme și tot așa. Eu, învățată că dacă trec pe la fiecare și îi rog să se așeze și să păstreze liniște, mă ascultă (cum făceau cei de-a V-a), am încercat așa. Da de unde?!? Nici nu ajungeam bine să plec de la un grup că, până ajungeam la celălalt, primul era la fel de gălăgios.

Orice făceam parcă nu ajungea la acei copii. Nici nu știam ce să mai fac la un moment dat. Nimic nu părea să funcționeze.

Seara, când am ajuns acasă, am picat efectiv, de parcă toată ziua mă chinuisem să ies din cele mai rele nisipuri mișcătoare.

A doua zi, când am ajuns la elevii mei de a V-a, mi s-a părut floare la ureche. Și am fost uimită în sinea mea, să constat cât de maturi și ascultători erau defapt. Trebuia doar să trec pe la fiecare și să le spun să se liniștească și o făceau. Ce simplă era de fapt viața mea!

Acum te-aș întreba și pe tine, Daria, ce e bun în viața ta acum?

 

Cam atât pentru astăzi, te las și pe tine cu întrebarea asta, pentru că eu cred că e bine ca, măcar din când în când, să aruncăm o privire atentă la ceea ce e bun și bine în viața noastră.

Zi faină până la următoarea poveste îți doresc!

Și nu uita, dacă nu l-ai primit încă, poți descărca de aici ghidul gratuit ca să afli cum să eviți micile neînțelegeri care distrug chiar și cele mai faine relații! Află în 3 pași cum trebuie să vorbești ca celălalt să te și audă!

 

 

 

 

 

 

Previous post Soție sau șefă? Tu ce ești acasă? Next post Așa de început și … o veste bună

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
Află în 3 pași cum trebuie să-i vorbești ca să te și audă!
Descarcă ghidul gratuit ca să afli cum să eviți micile neînțelegeri care distrug chiar și cele mai faine relații!
Datele private sunt strict confidențiale

Articole recente

  • 4 de la ea + 4 de la el = o relație de cuplu fericită!
  • Mituri în relația de cuplu – te ajută sau mai mult te împiedică?
  • Cât de des vă certați? Elimină 3 dintre cele mai comune motive de ceartă!
  • Ce vrea defapt copilul tău de la tine?
  • Singurătatea din cuplu. Ce poți face să nu mai simți așa ceva?

Comentarii recente

  • ora exacta la Un copil leaga sau destrama cuplul?
  • Alina Pavel la Doar de asta are el nevoie ca sa fie fericit
  • Silv la Doar de asta are el nevoie ca sa fie fericit
  • Horia la Fata lu’ tata se marita cu baiatu’ lu’ mama
  • Alina la Cele 3 lucruri care dauneaza grav unei relatii

Ultimele articole publicate

  • 4 de la ea + 4 de la el = o relație de cuplu fericită! decembrie 8, 2017
  • Mituri în relația de cuplu – te ajută sau mai mult te împiedică? noiembrie 29, 2017

Ce mai pot face pentru relația mea?

We hate spam as much as you do!
Datele tale sunt în siguranță la mine

Detalii contact

0764-45 68 20
consiliere@alinapavel.ro
Email
Facebook
Alina Pavel - Toate drepturile rezervate - 2016